Sprong in het diepe, Anders dan Andersdienst 29 april 2018

Een zak brood in de diepvries, blikken groente in de kast, beetje reserve op de bank, op tijd van huis gaan, je weet immers nooit. We zijn voorzichtig en vooruitziend geworden. We houden niet van verrassingen en bouwen op controle vooraf. Bij een beetje kantoor is het adagium “better safe than sorry” en zeg eens eerlijk: ga jij nog op wezonder reisverzekering?

En toch zijn er verschillende momenten in ons leven dat we een stap, of zelfs een sprong moeten maken, zonder precies te weten waar we terecht komen of hoe we landen. Soms moeten we “gewoon” geloven, of vertrouwen dat het goed komt. Vertrouwen dat we de juiste mensen onderweg tegen komen, dat zaken goed gaan of dat we ons gesterkt weten in geloof.

“Leap of faith”: de kunst van geloven in, of aanvaarden van iets dat buiten de grenzen valt van het redeneerbare.
Op 29 april hebben we daar over nagedacht op zondagmorgen 29 april  in de St Joriskerk aan de Markt in Bredevoort. We deden dat door het verhaal van Jacob, die eerst helemaal geen sprong waagt, maar in zijn contact met God veel voorwaarden stelt. Pas later, als hij terukomt in zijn land, ondergaat hij een echte verandering en doet hij een sprong in het diepe, door gewoon als ziczelf zijn broer Esau te ontmoeten.  Het koor Friends uit Lichtenvoorde o.l.v. Johan Klein Nibbelink heeft muzikale medewerking verleend. Ze zongen bij het verhaal van Jacob: “Geef mij nu je angst”en ook “something inside so strong”, die naadloos bij die bijbelverhalen pasten. Dat waren maar twee van alle liederen die ze ten gehore brachten.

De Anders dan Andersdienst commissie.

Geef een reactie