Belevingstuin

Belevingstuin in Bredevoort,

Aan de Winterswijksestraat, in de punt, richting de verkeerslichten, heeft de diaconie van de PKN Bredevoort een stuk grond liggen. Vorig jaar (2021) is dit stuk, door ophoging en natuurlijke bemesting, geschikt gemaakt om er beter gebruik van te kunnen maken. ook dit jaar wil de diaconie dat weer doen. Het een en ander wordt ook nog wat beter bewegwijzerd, maar iedereen is weer welkom in de belevingstuin!

Wat is de bedoeling?

De diaconie vindt dat het stuk grond op een mooie in het oog vallende plek ligt, dicht bij de kom van Bredevoort. De gedachte is om het perceel de komende jaren zodanig in te richten, dat iedereen in Bredevoort en omstreken er wat aan kan hebben en dat duurzaamheid, het milieu en natuur er tot hun recht komen.

Openbare veldbloemen plukplaats.

Zoals u misschien gezien hebt, is het perceel ingezaaid met een bloemenmengsel, waardoor er in dit voorjaar de veldbloemen weelderig bloeien. Onlangs zijn er paden gemaaid, zodat het perceel voor iedereen toegankelijk is en iedereen die dat wil er lekker tussendoor kan lopen. De veldbloemen mogen ook geplukt worden door iedereen die het leuk vindt om een Bredevoorts bosje op de vaas te hebben. U bent dus van harte welkom in de pluktuin.

Een paar regeltjes voor de goede orde.

Graag willen we dat iedereen die de pluktuin betreedt zoveel mogelijk gebruik maakt van de gebaande paden, zodat voorkomen wordt dat het veld plat getreden wordt. Ook is het  de bedoeling om in deze tuin uw hond aangelijnd te houden en hondenpoep op te ruimen en niet op het veld achter te laten.Verder wordt u gevraagd om uw eventuele afval zelf mee te nemen naar huis.

Genieten.

We hopen dat deze plaats gaat uitgroeien tot een belevingstuin waar iedereen van gaat genieten.